Benjamin Moen

Benjamin Moen is een allround acteur die eerst een glansrijke carrière had op de Toneelacademie Maastricht en daarna een stormachtige ontwikkeling doormaakte door af te studeren in 2010.

Na zijn overstap naar theater was zijn ster snel rijzende. Voorstellingen zoals When the shit hits the fan en The New Rambo Generation bij Young Gangsters en De Ongelukkige Dag van De Kofferband zijn niet meer weg te denken van het Nederlandse toneel. Via onder andere Dansje en Geintje bereikte Benjamin Moen zijn voorlopige hoogtepunt bij de Orde van de Dag.

Vanaf het derde seizoen heeft Benjamin Moen met de redactie geschaafd aan de perfecte formule, waarbij een grote diversiteit aan gasten en een hoog tempo centraal stond. Inmiddels is een hyperactuele satirische theatershow ontstaan die hem past als een jas, waarin hij lekker kan 'lanterfanten' met de gasten, zoals zij het zelf noemt.

Naast de Orde van de Dag is Benjamin Moen ook te zien bij zijn eigen gezelschap BOG en in de succesvolle televisiereclame MediaMarkt. Ook speelde hij de rol van Jakko in de serie Suspicious Minds. Zijn tekst BOG werd genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs.

Bron

benjamin2

Fotograaf: Willem Popelier

Meer deelnemers: