Brechtje Kat

In 1982 wordt Brechtje Kat geboren in het kleine dorpje Westzaan, onder de rook van Amsterdam.

Via vele “theatrale omwegen” (zang aan het Conservatorium in Alkmaar, theater vooropleiding ITS DNA, Dansacademie in Amsterdam) studeert ze in 2009 af aan het Herman Teirlinck Instituut in Antwerpen. Afdeling Kleinkunst.

In januari 2010 verhuist ze terug naar Amsterdam. Ze speelt in diverse theater- en TV producties, waaronder de Veenfabriek in Leiden, jeugdtheater Sonnevanck in Enschede. De serie Celblok H, en gastrollen in o.a. A’dam en Eva en Voetbalmeisjes.

Ondertussen werkt Brechtje ook aan haar eigen muziek. In oktober 2012 staat ze voor het eerst met haar soloprogramma “Vaarland” op de planken. Een voorstelling met sketches over het zoeken naar een thuisland omringt door prachtige liedjes.
“Kleinkunst op de klanken van fado en soul”. In november 2013 brengt ze haar werk uit op de CD Vaarland.
In 2016 staat ze hiermee in de finale van de Nekka-wedstrijd te Antwerpen!

Sinds augustus 2015 werkt Brechtje Kat samen met Tirza de Boer onder de naam KAT MET DE T VAN TIRZA. Dit cabaretduo behaalt in november van dat jaar de halve finale van Festival Cameretten. Sinds februari 2016 zijn ze Artist In Residence bij VondelCS, AVROTROS. Midden in het Vondelpark te Amsterdam werken ze aan hun avondvullend programma “Paradijsvogel”. In het najaar van 2017 zijn ze daar te zien.

Meer deelnemers: