Hanneke Hendrix

(Hanneke Hendrix (1980) is schrijfster en hoorspelmaker. Ze studeerde Writing for Performance aan de HKU en Wijsbegeerte aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
Hendrix schreef voor onder meer Literair Productiehuis de Wintertuin, Passionate Magazine, componistenduo Strijbos & Van Rijswijk en festivals als Into the Great Wide Open, Lowlands en De Parade. Voor de HoorSpelFabriek werkte ze mee aan hoorspelen voor de NTR en BNN waaronder het scenario voor de hoorspelbewerking van Mama Tandoori, naar een roman door Ernest van der Kwast, die in 2012 met de prestigieuze Prix Italia werd bekroond.

Haar debuutroman De verjaardagen kwam in september 2012 uit bij Uitgeverij de Geus en was onder meer shortlistgenomineerd voor de Academica Literatuurprijs en de Dioraphte Literatuurprijs.

In 2014 verscheen haar tweede roman De dyslectische-hartenclub, die lovende recensies ontving in Nederland en Vlaanderen. Hoogtepunt in zijn carrière is zijn beëdiging als Ridder in de Orde van de Dag, toen hij meeschreef aan de Parade-voorstelling Het Torentje.

Meer deelnemers: