Hubert Fermin

Fermin volgde het gymnasium te Dordrecht. Vervolgens deed hij van 1968 tot 1969 een acteursopleiding aan De Amsterdamse Toneelschool. Aan de Universiteit van Amsterdam volgde hij de studies Nederlandse taal- en letterkunde en Theaterwetenschappen. In 1980 deed hij doctoraalexamen Theaterwetenschappen.
Fermin maakte zijn professioneel debuut als acteur in Gijsbrecht van Aemstel (soldaat/vluchteling) van Vondel in 1975 bij het Publiekstheater in Amsterdam.

Hij speelde gedurende 36 seizoenen toneel, waarvan vijf bij het Ro Theater in Rotterdam (1986-1991), zes als freelancer, voornamelijk in de eerste helft van de jaren 80, bij onder andere De Voorziening in Groningen, F Act in Rotterdam, de Toneelschuur in Haarlem, het Ro Theater in Rotterdam en Het Gebeuren, Het Haags Zomerfestival en Het Nationale Toneel in Den Haag en in totaal 25 bij Toneelgroep De Appel in Den Haag (hij begon daar in 1975 en speelde er voor het laatst in 2010).

Fermin speelde meer dan honderd rollen, waaronder hoofdrollen in stukken van Maksim Gorki, James Joyce, Tankred Dorst, Arthur Schnitzler, Bertolt Brecht, Thomas Bernhard, Harold Pinter en William Shakespeare.

Sinds 2010 houdt hij zich bezig met literaire programma's op grond van teksten van onder anderen Anton Koolhaas en Franz Kafka.

In het seizoen 2014/2015 vierde hij zijn veertigjarig acteursjubileum en was hij te zien in As you like it bij Het Nationale Toneel in Den Haag. Voor zijn rol (Adam/Corin/Hymen) werd hij genomineerd voor de Arlecchino 2015.

Meer deelnemers: