Imke Smit

Imke Smit is een allround actrice die eerst een glansrijke carrière had op de Toneelschool en Kleinkunstacademie Amsterdam en daarna een stormachtige ontwikkeling doormaakte door af te studeren in 2011. Zij deed dit onder meer met de voorstelling De Hollanders die speciaal voor hen werd geschreven door Arnon Grunberg en geregisseerd door Gerardjan Rijnders.

Na haar overstap naar theater was zijn ster snel rijzende. Voorstellingen zoals Faust bij Het Nationale Toneel en Sunday in the park with George van het M-Lab zijn niet meer weg te denken van het Nederlandse toneel. Via onder andere Het mooiste van Sesamstraat en Soldaat van Oranje van New Productions bereikte Imke Smit haar voorlopige hoogtepunt bij de Orde van de Dag.

Vanaf het vierde seizoen heeft Imke Smit met de redactie geschaafd aan de perfecte formule, waarbij een grote diversiteit aan gasten en een hoog tempo centraal stond. Inmiddels is een hyperactuele satirische theatershow ontstaan die haar past als een jas, waarin zij lekker kan 'lanterfanten' met de gasten, zoals zij het zelf noemt.

Naast de Orde van de Dag was Imke Smit ook te zien bij Circus Treurdier en in de televisieserie Moeder, ik wil bij de revue.

Bron: DWDD
Fotograaf: Willem Popelier

Meer deelnemers: