Jos Nargy

Jos Nargy (1988) studeerde in 2011 af aan de Acteursopleiding Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
. Daar maakte hij al meerdere eigen voorstellingen. Hij was onder andere te zien in ‘Games Without Frontiers’ van Jakop Ahlbom
en in ‘Op de tafel lag een briefje’ van theatercollectief Zonder Mouwen, was in 2013 nauw betrokken bij diverse projecten van schrijverscollectief De Kosmonaut en Sytze Schalk en bewerkte vorig seizoen het boek ‘Mijn Vader’ van Toon Tellegen tot een theatervoorstelling die bij Theater aan het Spui ontwikkeld werd en op de Parade 2013 te zien was. Nargy ontwikkelde tevens de voorstelling PARADIO, te zien op de Kinderparade 2013. Daarna maakte hij met Thomas, Sacha en Jos bij Theater aan het Spui de voorstellingen ‘De Trein naar Pavlovsk’, PARAIRIE, Een vorig leven en GO VIRAL en de solo ‘De Schok van de Val’, naar aanleiding van het gelijknamige boek van Nathan Filer, geregisseerd door Nik van den Berg.

In 2016 startte hij met Joep Hendrikx gelegenheidsduo De Poezieboys, waarmee zij poëzie weer hip wilden maken. Zij maakten de uitvoorstelling GINSBERG op de Parade in 2016 en BRODSKY, een voorstelling over de Russische dichter Brodsky, eveneens op de Parade in 2017 in de steden Rotterdam, Den Haag en Amsterdam.

Meer deelnemers: