Koen Caris

Koen Caris studeerde in 2011 met lof af aan de opleiding Writing for Performance aan de HKU. Sindsdien schreef hij theaterstukken en hoorspelen voor onder andere Bellevue Lunchtheater, BNN, de VPRO, Radio 1, Festival Over het IJ, Oerol, Crossing Border, Het Poldertheater, Jeugdtheaterhuis Gouda en Opera2Day. Daarnaast is hij oprichter en huisschrijver van het Utrechtse theatergezelschap Als de Beren Komen, en één van de artistiek leiders van De Kosmonaut, platform voor nieuwe theaterteksten.

Zijn werk won prijzen op het Café Theater Festival (2012) en het Amsterdam Fringe Festival (2015), en werd genomineerd voor o.a. de ITs Playwriting Award (2011), de Zilveren Reissmicrofoon (2014, 2015) en de Prix Europa (2015).

Koens teksten kenmerken zich door een combinatie tussen poëzie en gebrul, tussen harde tekst en zachte bedoelingen, tussen schoonheid en diepdonkere ellende. Hij schrijft familiedrama’s, epische stukken en verteltheater, en dat dan het liefst allemaal door elkaar. Talige maar toegankelijke tragikomedies over liefde, ouders, oorlog, ziektes, seks en al die andere dingen die het leven zo ingewikkeld maken.
Over kleine mensen in een wereld die veel te groot voor ze is.

Meer deelnemers: