Marjolijn van Heemstra

Marjolijn van Heemstra studeerde godsdienstwetenschappen in Amsterdam en werkt als theatermaker bij Frascati theater in Amsterdam, als freelance journalist (voor onder andere Vogue, Volkskrant en NRC Handelsblad) en schrijver.
In 2010 kwam haar dichtbundel Als mozes had doorgevraagd uit, die werd genomineerd voor de C. Buddingh’ prijs en bekroond met de Jo Peters PoëziePrijs, en die zowel in print als online verscheen. Haar debuutroman De Laatste Aedema komt op 20 september uit bij uitgeverij De Bezige Bij.

Haar voorlaatste voorstelling Family ’81 werd genomineerd voor de BNG nieuwe theatermakersprijs die in september 2012 wordt uitgereikt. Family ’81 was het eerste deel van een drieluik over verbondenheid tussen mensen in een geglobaliseerde wereld. Deel twee, Mahabharata, speelde vanaf januari 2012. Deel drie komt uit in het voorjaar van 2013. In december 2012 gaat Bouta in première, een voorstelling over de decembermoorden die Marjolijn maakt in samenwerking met Tjon Rockon en Anoek Nuyens.

Vanaf 2013 zal ze als vaste theatermaker gaan werken bij het Rotterdamse Ro theater.

Meer deelnemers: