Mark Kraan

Mark Kraan is een allround acteur die eerst een glansrijke carrière had op de Toneelacademie Maastricht en daarna een stormachtige ontwikkeling doormaakte door af te studeren in 2006. Hij deed dit met voorstellingen zoals Priemgeval en als klassikale afstudeerproject de voorstelling Klein Babylon.

Na zijn overstap naar theater was zijn ster snel rijzende. Voorstellingen zoals Maria Stuart bij het Nationale Toneel en After the end bij Huis van Bourgondië zijn niet meer weg te denken van het Nederlandse toneel. Via onder andere Oblomov, Victory Boogie Woogie, Reis om de wereld in 80 dagen, Amora en Stand Up bij het Zuidelijk Toneel bereikte Mark Kraan zijn voorlopige hoogtepunt bij de Orde van de Dag.

Vanaf het allereerste begin heeft Mark Kraan met de redactie geschaafd aan de perfecte formule, waarbij een grote diversiteit aan gasten en een hoog tempo centraal stond. Inmiddels is een hyperactuele satirische theatershow ontstaan die hem past als een jas, waarin hij lekker kan 'lanterfanten' met de gasten, zoals hij het zelf noemt.

Naast de Orde van de Dag was Mark Kraan ook te zien bij de Warme Winkel en De Utrechtse Spelen, onder andere in Viva La Naturisteracion, Veel gedoe om niets en Gavrilo Princip. Op televisie maakte hij furore als Milo in Penoza en Trevor in Suspicious Minds. In 2014 won Mark Kraan de Televizierring als acteur in Flikken Maastricht.

Bron

Fotografie: Willem Popelier

Meer deelnemers: