Meral Polat

Meral Polat studeerde in 2004 af aan de Toneelschool in Amsterdam. Daarna was ze te zien in de voorstellingen van o.a. Titus Tiel Groenestege, Anke Boerstra en Annechien Koerselman en Don Duyns. Ook speelde zij in de succesvolle voorstelling Gesluierde monologen van Adelheid Roosen, waarmee zij in 2007 door Amerika toerde. In 2008 speelde zij de hoofdrol in Hollandse Spoor van het Nationaal Toneel, waarvoor zij de Guido Moor Prijs heeft mogen ontvangen en in Kamp Holland van Orkater. Later speelde zij in Anne Frank en Joseph Goebbels, geregisseerd door Ebby Habbema, Snorro en de voorstelling Moord in de kerststal van het Rotheater en in Les Enfants du Paradis in het Bostheater.

Daarnaast is Meral regelmatig op film en tv te zien geweest, zoals in de series Keyzer en De Boer Advocaten, Lijn 32, Sprint, Hard tegen Hart en in de film Vreemd Bloed.
Bovendien is Meral ook werkzaam als muzikant in haar eigen band genaamd Meral’s Harem, waarin ze met verschillende muzikanten een combinatie van Oosterse en Westerse muziek maakt.

Meer deelnemers: