Ruben Brinkman

Ruben Brinkman is een Nederlandse acteur. Hij volgde zijn opleiding aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie.

Brinkmans eerste rol kwam toen hij tijdens zijn tweede jaar aan de toneelschool de rol van Vincent van Gogh kreeg aangeboden in het Britse toneelstuk Vincent in Brixton. Dit stuk van het National Theatre werd geregisseerd door Richard Eyre. Zijn tegenspeelster was Clare Higgins. Hij speelde Van Gogh in Londen en in andere grote steden in Groot-Brittannië.

In Nederland speelde hij vervolgens in verschillende toneelstukken. Zo speelde hij onder andere in 2007 in Wie is er bang voor Virginia Woolf?, in de regie van Gerardjan Rijnders (reprise in 2011 in DeLaMar) en in het stuk Drang, regie door Porgy Franssen. Bij Het Nationaal Toneel was hij te zien in As You Like It en bij Het Zuidelijk Toneel speelde hij onder meer in Halverwege Omgedraaid, Plot Your City en Peer Gynt. Ook speelde hij rollen bij Nieuw West (De Avond) en theatergroep Suburbia (Vijand van het Volk). Hij speelde ook in de musicals Hij Gelooft in Mij en De Tweeling.

Hij maakte zijn filmdebuut in de internationale speelfilm Manderlay (2005) van Lars von Trier en speelde verder onder meer in de film Sonny Boy (2011). Op televisie is hij vooral bekend van de rol van Noordzij in Feuten van BNN.

Meer deelnemers: