Tibor Lukács

Tibor Lukács is een allround acteur die eerst een glansrijke carrière had op de Toneelacademie Maastricht en daarna een stormachtige ontwikkeling doormaakte door af te studeren in 2003. Hij deed dit met voorstellingen zoals Priemgeval en als klassikale afstudeerproject de voorstelling Klein Babylon.

Na zijn overstap naar theater was zijn ster snel rijzende. Voorstellingen zoals Tirza en Midzomernachtdroom bij het Nationale Toneel en Nacht en Staal bij Theatergroep Max zijn niet meer weg te denken van het Nederlandse toneel. Via onder andere Het Ro Theater, het Noord Nederlands Toneel, de Theatercompagnie, Het Vervolg, NTGent en het Syndicaat bereikte Tibor Lukács zijn voorlopige hoogtepunt bij de Orde van de Dag.

Vanaf het derde seizoen heeft Tibor Lukács met de redactie geschaafd aan de perfecte formule, waarbij een grote diversiteit aan gasten en een hoog tempo centraal stond. Inmiddels is een hyperactuele satirische theatershow ontstaan die hem past als een jas, waarin hij lekker kan 'lanterfanten' met de gasten, zoals hij het zelf noemt.

Naast de Orde van de Dag was Tibor Lukács ook te zien in Meiden van de Wit, de telefilm Tussen twee Mensen en in de televisieserie Annie MG. De afgelopen jaren speelde Tibor vaste rollen in de serie de Co-Assistent en Seinpost Den Haag. Ook is hij sinds de oprichting in 2004 verbonden aan de Achterbankgeneratie, waarmee hij regelmatig op de Parade heeft gestaan.

Bron

Meer deelnemers: