Tom Strik

Tom Strik is acteur, host, schrijver en muzikant. Tom is al behoorlijk wat jaren actief als professioneel acteur en speelde o.a. op Oerol, de Parade en bij verschillende gezelschappen waaronder The Young Ones uit Zwolle. Tijdens zijn werk als acteur begon Tom gedichten te schrijven. In 2015 bracht hij zijn eerste werk met videoclip naar buiten. “Hoop” – de videoclip is zowel een clip als een korte film. In 2016 kwam Tom, inclusief band met “Motordokter”. Met deze track behaalde hij de halve finale van Art Rocks waar hij de track live speelde. Dit was het begin van SPROKEN.

Tom nam een pauze van acteren voor onbepaalde tijd en in maart 2017 richtte hij de band SPROKEN op. SPROKEN combineert spoken word met elektronische muziek. De band bestaat uit 3 muzikanten en met Tom als schrijver en frontman komt het totaal op 4. SPROKEN kende een fantastische eerste zomer.

REGGAE VERHALEN | TECHNO TALEN was de naam van de eerste tour. Met meer dan 30 shows op verschillende festivals was dit een start om van te dromen! Ze sloten hun tour groots af tijdens het Amsterdam Dance Event. Ze presenteerden 3 dagen lang een eigen stage op Into the Woods Weekender en op ADE Hangover. Naast het schrijven, muziek maken en acteren organiseert Tom ook nog evenementen en host hij op verschillende feesten en festivals. In 2018 zal SPROKEN op tour gaan met een nieuwe show en is Tom o.a. te zien in de voorstelling “Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt” van Theater WEI.

Meer deelnemers: