27 Oct 2017

Muzikale #MeToo-editie in SSBU

Orde van de Dag, het grootste complot van het Nederlands theater, staat op 12 november a.s. een avond stil bij seksisme en genderspecifieke macht. De actualiteit rondom de #MeToo-beweging wordt omgezet in een muzikale show, gemaakt en performed in één dag door muzikanten Sharon Harman en Nana Effah-Bekoe.

Stortvloed aan muziek
De nieuwste Orde-editie, geleid door Sharon en Nana, stelt de onderwerpen seksisme, gender en macht vanuit een muzikale invalshoek aan de kaak. Bijgestaan door spoken word artist Tom Strik en danser Christian Guerematchi gaan zij met beats, zang en dans op zoek naar de grens tussen man en vrouw, tussen macht en onmacht, en spoelen alle vastgeroeste ideeën weg in een stortvloed aan muziek.

Op zondagavond 12 november om 20:30 is de muzikale vertolking van het nieuws te zien in Stadsschouwburg Utrecht. Kaarten (€16,-) zijn verkrijgbaar via www.ssbu.nl (Stadsschouwburg Utrecht).


Orde van de Dag
Al zeven jaar lang komt de Orde van de Dag bij elkaar om het nieuws van de afgelopen maand te ordenen in een spectaculair onvoorspelbare actualiteitenshow. In die zeven jaar is de Orde verworden tot een wijdverspreide samenzwering van honderden acteurs, schrijvers en muzikanten. Kees van Kooten, Ellen Parren en Maarten Heijmans zijn reeds lid, en nog steeds worden er maandelijks nieuwe leden ingezworen.