18 Jan 2017

Orde goes Oerol 2017!

De Orde van de Dag stapt dit voorjaar op de boot naar Terschelling. En dat om niet één, niet twee, maar DRIE locatievoorstellingen op Oerol neer te zetten. Ga stevig zitten en bereid u vast voor op:

De Idealisten
Een diverse troep theaterschrijvers, muzikanten en theatermakers vormt gedurende de tien dagen van het festival een collectief, die in al zijn bescheidenheid tot doel heeft om de wereld ten goede te veranderen. Elke dag nodigen de makers een andere idealist uit die als inspirator fungeert en meewerkt aan de voorstelling van die dag.

Het Torentje III
Stel: je bent verkozen tot minister-president. Elke keuze die je maakt heeft consequenties. Het begint met één beslissing en het eindigt misschien wel met een internationale rel, een corrupte minister of een woedende menigte. Iedere voorstelling van Het Torentje is anders. Er liggen 300 scènes klaar, maar welke gespeeld gaan worden weet niemand. Een voorstelling die zo actueel is dat niemand weet hoe hij af gaat lopen.

Een voorstelling in powerpoint van Michiel Lieuwma
Michiel Lieuwma (bekend van de webserie De Snijtafel) ontwikkelde binnen de orde de nieuwe theatervorm: De theatrale powerpoint. In deze tien minuten durende colleges probeerde hij samen met het publiek ingewikkelde actuele kwesties te doorgronden en te ontwarren. Op Oerol maakt hij voor het eerst een volledige voorstelling met een powerpoint over hem zelf, de wereld en al het andere.

Meer info volgt, maar block juni 2017 alvast met een dikke rode viltstift in uw agenda!