MAKERS

    Idealisten: Greg Nottrot, Laura van Dolron, Wilko Sterke, Frank van Kasteren, Marcel Osterop en Mark Kraan
    Decor: Morgana Machado Marques

De Idealisten (Oerol '17)

Periode 9 t/m 17 juni 2017
Locatie Oerol, Terschelling
Prijs €13,-

Greg Nottrot, Laura van Dolron, Wilko Sterke, Frank van Kasteren, Mark Kraan en Marcel Osterop doen iedere avond een oprechte poging om samen met u de wereld beter en mooier te maken. Op zoek naar het medicijn tegen hun eigen cynisme, pragmatisme en slappe smoesjes.

Geïnspireerd door bijzondere futuristen, activisten, optimisten, visionairs, dromers en politici die live komen meedenken, helen we de wereld. Een muzikale denk-exercitie die geen avond hetzelfde is.

In De Idealisten zoeken ze naar het heilige vuur dat ons vooruit brengt. Hoe zetten we het aan, hoe houden we het brandend en hoe zorgen we ervoor dat we anderen aan kunnen steken? Voert de idealist een hoopvolle of hopeloze strijd? Kunnen wij als theatermakers concreet iets bijdragen aan de verbetering van de wereld? Wie zijn de grote idealisten van dit moment? En wat willen zij en hoe gaan ze dat bereiken?

Oerol entreebandjes zijn HIER te koopTer voorbereiding op deze voorstelling is er dagelijks om 13:30 een talkshow met onze speciale daggast in de dome op Heezers Dyk. Wees welkom!

Deze unieke daggasten komen met ons de wereld helen:

10 juni - Marjan Minnesma
Marjan Minnesma is directeur van actie-organisatie Urgenda en de belangrijkste duurzaamheidsactivist van Nederland. Ze is medeverantwoordelijk voor de historische klimaatzaak tegen de Nederlandse staat. De rechter oordeelde in het voordeel van de organisatie, en verplichtte de overheid de uitstoot van broeikasgassen met 25 procent terug te dringen in 2020. Een revolutionaire uitspraak en een wereldwijd unicum.

11 juni - Pieter Hilhorst
Onverwacht werd Pieter Hilhorst in november 2012 de opvolger van Lodewijk Asscher als wethouder in Amsterdam. Als politicoloog en columnist van de Volkskrant had hij de politiek geanalyseerd en als ombudsman bij de VARA de politiek bekritiseerd. En toen werd hij zelf politicus. In een razend tempo beleefde hij opkomst en ondergang. Maar ook na zijn aftreden als wethouder blijft Pieter Hilhorst strijden voor zijn idealen. Zo is doet hij actief onderzoek naar armoede en schulden en doet hij voorstellen voor andere vormen van schuldhulpverlening.

13 juni - Sylvana Simons
Als voorvechter voor gelijkwaardigheid ging Sylvana Simons in 2016 de politiek in. Haar partij Artikel 1 behaalde tijdens de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen 30.000 stemmen, waarmee ze niet in de kamer kwam, maar wel een persoonlijke overwinning behaalde. Als voorvechter van gelijkwaardigheid kreeg Sylvana Simons regelmatig te maken met racistische, seksistische en haatdragende uitingen. 22 Verdachten moesten hiervoor voor de rechter verschijnen.

14 juni - Tinkebell (Katinka Simonse)
Kunstenares Tinkebell heeft maar één doel en dat is de wereld redden. Vrijwel alle kunstwerken die ze in de afgelopen jaren gemaakt heeft, vallen onder haar project Save the World. Zo redde ze in Gambia een straathond door hem naar Nederland te laten vliegen en verblijdde ze in Guinee-Bissau een gezin met een nieuw IKEA-interieur. Afgelopen jaar organiseerde ze de actie ‘We gaan ze halen’ om de Nederlandse regering aan haar afspraak om 4000 vluchtelingen op te vangen te houden.

17 juni - Faiza Oulahsen
Kolencentrales opkopen en op die manier tot sluiten dwingen. Voor Greenpeace-activist Faiza Oulahsen een helder signaal om klimaatverandering als onderwerp op de formatietafel te krijgen. In 2014 kwam Ouhlahsen volop in het nieuws toen ze met nog 29 andere actievoerders van Greenpeace in een Russische cel werd gegooid na het beklimmen van een boorplatform in de Barentszzee. Sindsdien is ze er niet minder activistisch op geworden.

Speellijst

2017-06-09 Oerol, Terschelling Kaarten →
2017-06-10 Oerol, Terschelling Kaarten →
2017-06-11 Oerol, Terschelling Kaarten →
2017-06-12 Oerol, Terschelling Kaarten →
2017-06-13 Oerol, Terschelling Kaarten →
2017-06-14 Oerol, Terschelling Kaarten →
2017-06-15 Oerol, Terschelling Kaarten →
2017-06-16 Oerol, Terschelling Kaarten →
2017-06-17 Oerol, Terschelling Kaarten →

    MAKERS

    Idealisten: Greg Nottrot, Laura van Dolron, Wilko Sterke, Frank van Kasteren, Marcel Osterop en Mark Kraan
    Decor: Morgana Machado Marques