Foto: Willem Popelier

Orde Utrecht stopt!

Lang leve de liefde: Zondag 11 februari
Lang leve de democratie: Zondag 18 maart
Lang leve de Orde: Zondag 29 april

20.30 uur // Stadsschouwburg Utrecht

Zeven jaar lang waren ze een vast gezicht op elke laatste zondag van de maand: Orde van de Dag. Maar na zeven seizoenen stopt je maandelijkse aanbevolen hoeveelheid nieuws in de Stadsschouwburg Utrecht.

Voor de fervente Orde-fans zijn er nog drie laatste kansen om het ridders gilde te aanschouwen: op 11 februari, 18 maart en 29 april spelen zij hun feestelijke laatste edities.

ORDE VAN DE DAG
Orde van de Dag is het grootste complot van het Nederlands theater. Een wijdverspreide, Illuminati-achtige samenzwering van honderden acteurs, schrijvers en muzikanten.

Onder leiding van theatermaker Greg Nottrot werpt een team van acteurs, muzikanten, cabaretiers en schrijvers elke editie opnieuw een verrassend licht op de merkwaardigste berichten uit de actualiteit. Sketches, liedjes, columns, theaterscènes en gedichten: in één dag wordt de actualiteit ontcijferd, ontheiligd en ontleed. Niets is ondenkbaar in deze telkens unieke en eenmalig opgevoerde show. Soms hilarisch, soms ontroerend, maar altijd met één belangrijke missie: een klein beetje orde scheppen in de waan van de dag.

200 RIDDERS
In de afgelopen 7 jaar droegen elke editie nieuwe, enthousiaste gastacteurs, -schrijvers en –muzikanten hun steentje bij aan de maandelijkse actualiteitenshow. Resulterend in een ridders gilde dat inmiddels een indrukwekkend honderdtal oudgedienden telt, waaronder Kees van Kooten, Ellen Parren, Maarten Heijmans en vele anderen.

FEESTELIJKE AFSLUITING
De mannen van de Orde laten hun afscheid niet onopgemerkt voorbij gaan. Nog driemaal vieren ze feest in hun geliefde Stadsschouwburg Utrecht. Beginnend op 10 februari onder de noemer “lang leve de liefde”. Rond de gemeenteverkiezingen brengen zij 18 maart de special “lang leve de democratie” en als feestelijke afsluiter spelen zij op 29 april hun allerlaatste editie “lang leve de Orde!” met een verbluffend team. De plaatsen in de blauwe zaal zijn beperkt, dus fans die hun ridders nog eenmaal willen bewonderen moeten snel zijn!

GEEN VERVROEGD PENSIOEN
Hoewel Orde van de Dag geen vast maandelijks gezicht meer zal zijn in de SSBU, verdwijnt het gilde niet volledig van de planken. Zo zijn zij in december dit jaar twee dagen lang te zien met “De Orde van 2018”, hét alternatief voor de vele oudejaarsconferences. In Mechelen (B) worden nog geregeld actualiteitenshows gemaakt en ook op De Parade en Oerol zijn de heren veelvuldig te zien.

Maar voor de maandelijkse bezoekers tikt de klok driftig af tot april. Tickets voor de feestelijke afsluiting zijn (zolang de voorraad strekt) via de speellijst hieronder te bestellen. Een actualiteitenshow, in één dag geschreven, gerepeteerd en op muziek gezet door de leden van een illuster gezelschap: daar wil je bij zijn!

Speellijst

2018-02-11 Stadsschouwburg utrecht Kaarten →
2018-03-18 Stadsschouwburg utrecht Kaarten →
2018-04-29 Stadsschouwburg utrecht Kaarten →

    Foto: Willem Popelier